pénztárgép

warning: Creating default object from empty value in /home/betaboltw3hhu/public_html/betasofthu/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Számlakibocsátás esetén a pénztárgépből is szabad nyugtát kibocsátani (forrás: www.nav.gov.hu)

Az április 1-én az adóhivatal honlapján megjelent majd eltűnt cikk fejleménye a 2014.04.09-én megjelent tájékoztatás. Ebben már "nem kifogásolják" az előző cikkben még szabálytalannak minősített gyakorlatot miszerint készpénzes számlával bizonylatolt értékesítést beütik a pénztárgépbe is.

Tájékoztató a számlával bizonylatolt ügylet adatainak pénztárgépben való rögzítéséről:
http://www.nav.gov.hu/nav/online_penztargepek/uzemeltetok_cikkek/tajekoz...

Számlakibocsátás esetén a pénztárgépből nem szabad nyugtát kibocsátani (forrás: www.nav.gov.hu)

Az adóhivatal honlapján április 1-én (nem tréfa!) megjelent egy hír a következő címmel: "számlakibocsátás esetén az online pénztárgépből nem szabad nyugtát kibocsátani".
A cím csak az online pénztárgépeket említi, de valójában a normál pénztárgépekre is vonatkozik és már hat éve érvényben lévő áfa törvény paragrafusaira hivatkozik. Ezen értelmezés szerint már hat éve nem volna szabad a pénztárgépbe beütni a készpénzes számlák végösszegét.
A link: http://www.nav.gov.hu/nav/online_penztargepek/uzemeltetok_cikkek/szamlak...

Rendelettel írta felül az NGM az áfatörvényt! Számlásoknak is jelenteniük kell (forrás: adozona.hu)

Aggályos jogi megoldáson alapul az az előírás, amely szerint azoknak a vállalkozásoknak is eleget kell tenniük előzetes bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettségüknek, amelyek nyugtaadás helyett számlával bizonylatolják az ügyleteiket.
A cikk: http://adozona.hu/afa/Rendelettel_irta_felul_az_NGM_az_afatorveny_H5KPEB

HETI adatszolgáltatás a számlákról?! (forrás:adonavigator.hu)

Aki pénztárgép használatára kötelezett, de inkább minden vevőjének számlát ad, minthogy online pénztárgépet vegyen, az sem ülhet a babérjain, mert itt a HETI adatszolgáltatási kötelezettsége.
A cikk: http://www.adonavigator.hu/blog/ha-nincs-online-penztargeped.html

Két hónap haladékot kaptak a kiskasszások (forrás: onlinekassza.hu)

únius 30-a helyett szeptember 1-ig kell online bekötniük a kisboltok pénztárgépeit a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz – közölte a kabinet döntését a kormányszóvivő. A változtatást Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter kezdeményezte, miután konzultált a szakmai szervezetekkel.
A cikk: http://onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/595-haladek-a-kiskasszasoknak
Ugyanez a téma az index.hu-n: http://index.hu/gazdasag/2013/06/13/megis_elhalasztottak_a_penztargepcse...

Megjelent az 50000 forintos pénztárgép támogatásról szóló NGM rendelet.

Megjelent az 50000 forintos pénztárgép támogatásról szóló NGM rendelet.
Az adóhivatali közlemény: http://www.nav.gov.hu/data/cms293466/Kozl_tam_rend_vegleges_2013.06.04.pdf

Fontos:
Elektronikus úton történő igénylés esetén, az elektronikus tárhelyre érkező, a támogatás igénylésére jogosító egyedi kódot ki kell nyomtatni és el kell menteni, mert 30 nap után törlődik a tárhelyről!

A támogatást

Várhatóan két hónappal kitolják a NAV-hoz való bekötés határidejét.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter javasolni fogja a kormánynak, hogy fontolja meg a kiskasszák, azaz a kisvállalatok által üzemeltetett pénztárgépek esetében a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) való online bekötés június 30-i határidejének kéthónapos kitolását. Erről a nemzetgazdasági miniszter azt követően tájékoztatta az MTI-t, hogy egyeztetett a legfontosabb érdekképviseleti szervezetek vezetőivel. Varga Mihály jelezte: két hónapnak elegendőnek kell lennie arra, hogy az átállás biztonságosan megtörténjen.

Nem dől össze a világ, ha lejár a határidő (forrás: onlinekassza.hu)

Varga Mihály, gazdasági miniszter a BKIK tegnapi küldöttgyűlésén elismerte, nem tartható a pénztárgépcserére megszabott határidő – tudósít a Népszava. Nem dől össze a világ, ha június 30-ig nem sikerül az adóhivatalhoz bekötött pénztárgépeket integrálniuk a vállalkozóknak – fogalmazott a tárca vezetője.
A cikk: http://onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/581-nem-dol-ossze-a-vilag-ha-lej...

További linkek a témában:
http://onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/563-felulvizsgaljak-a-kasszacser...
http://nol.hu/gazdasag/20130525-penztargep_miniszteri_ajanlassal

Onlájn pénztárgép (forrás: ado.hu)

Pénztárgép-csere: tartható a határidő
A NAV nem bünteti azokat, akik önhibájukon kívül nem tudják határidőre lecserélni pénztárgépeiket – mondta az adóügyi helyettes államtitkár.
A gyártók szerint tarthatónak tűnik a pénztárgépek átállításának június végi határideje - mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyi helyettes államtitkára.
A cikk: http://ado.hu/rovatok/cegvilag/penztargep-csere-tarthato-a-hatarido